Gin

Gin og Tonic Gløgg

Gin og Tonic Gløgg

Ingredienser:

  • 1 flaske gin
  • 1 flaske tonicvand
  • 1 flaske rødvin (helst en robust rødvin)
  • 1 dl sukker
  • Saft og skal fra en usprøjtet citron
  • 1 kanelstang
  • 5-6 hele nelliker
  • 3-4 kardemommekapsler
  • En stjerneanis
  • Frisk rosmarin til pynt
  • Isterninger

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm rødvinen i en gryde ved lav varme. Undgå at koge vinen, da det kan påvirke smagen negativt.
  2. Tilsæt sukker, citronsaft, citronskal, kanelstang, nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til rødvinen. Rør forsigtigt og lad det simre ved lav varme i ca. 15-20 minutter for at lade krydderierne infundere i væsken.
  3. Fjern gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af.
  4. Når blandingen er kølet af, tilsæt gin og tonicvand. Rør forsigtigt for at kombinere ingredienserne.
  5. Opvarm gløggen igen, indtil den er varm (men ikke kogende). Smag til og juster sødme og krydderier efter behov.
  6. Server Gin og Tonic Gløggen i varme glas. Tilsæt isterninger og pynt med frisk rosmarin.

    Husk at tilpasse opskriften efter dine præferencer og smag. Glædelig gløggsæson!

    Læs næste

    Aquavit og Snaps